fbpx

Intention på engelsk og når man oversetter til norsk, hva får man da?

austin-chan-275638-unsplash

Formål, i dette ordet legger jeg en betydning i denne gata; ett overordnet mål for handlingen du velger å gjøre.

Forsett; jeg tenker kun på nyttårsforsett, men det er kanskje bare meg. Ett forsett er noe man i teorien avtaler med seg selv. Men det har kanskje en tendens å bli glemt/nedprioritert.

Hensikt; Ja hva er den underliggende årsaken i det du gjør?

Intensjon; For meg er dette ett ord med stor betydning, da er man bevisst. Både på hva man gjør og hvilken energi man sender ut. Men også hvordan man går i møte med andre?

Jeg bare må fortelle deg noe jeg leste i Brendon Burchard sin bok; High performance habits, At når selveste Oprah Winfrey starter ett møte med sine medarbeidere, så åpner hun møte med ” whats our intention for this meeting?” Ikke noen spørsmål om hverken resultat eller noe annet. Og sansynligvis får det utsagnet til Oprah`s medarbeidere til å bringe den gode energien og den beste intensjonen demmes “to the table”. Og dermed kommer jo resultatene, fordi man starter i rett “ende”. 
riccardo-annandale-140624-unsplash
Slik tror jeg også på når det gjelder å oppnå mål. Om du kun fokuserer blindt på målet i seg selv. Og hverken metodene, tankene/tankesettet, eller å styrke de egenskapene som trengs for å få til den veksten for å nå målet. Ei heller ingen vaner som støtter opp at målet faktisk oppnås.

 

Meining, Ja hva er meiningen med livet? Dette her kan gå ganske dypt, på både overbevisningsplan.  Meining, jeg tenker at dette er hva den dype betydningen eller innholdet handler om.

Tanke, en tanke kan være like flyktig som en fjær i en godværs bris. Men også like tung og dyster som en alkoholiker som segner om for siste gang en bitende kald november natt. Selv om du har en tanke om noe, så tenker jeg at det betyr ikke nødvendigvis at du kommer til å gjøre noe med det. Men når det er sagt. så kan utvilsomt mange fantastiske ting og handlinger starte med en enkelt tanke.

Lever du ditt liv med intensjon?
Er du bevisst deg selv, hva du tenker, hva du gjør og ikke minst hva du vil?

william-bout-103533-unsplash
En av mine store forbilder og ja, helter om du vil. En veldig klok mann som har levd ett liv med ett stort fokus på personlig vekst, nesten hele livet. Han har skrevet opp i mot hundre bøker. Og han fikk det fantastiske spørsmålet: Hvordan klarer du å skrive så mange bøker? Og han kom med det beste svaret noensinne. Han svarte : med å skrive ord for ord.  Ja du gjettet kanskje at personen jeg nevner med stor takknemlighet
John C. Maxvell. 
Det jeg lærte nylig av hans bok ” The 15 invaluable laws of growth” er hva som forskjellen mellom tilfeldig vekst og bevisst hensiktsmessig personlig vekst/utvikling.  Tenk det du, det er så kult. At egentlig en helt ny verden kan åpne seg opp fordi man skifter tankesett og fokus.

At ved å endre tankesett fra: eksempelvis:  “hva kan jeg gjøre som gjør det best mulig for meg?” til” Hva kan jeg gjøre idag for å gjøre en forskjell for andre? for flest mulig? Hva kan jeg bidra med til deg? ”  

Hvis jeg skal være helt ærlig med deg, og det vil jeg jo. Jeg har den store overbevisningen at hvis man har en sjanse eller mulighet til å gjøre noe bra for andre, så tar man den og kanskje bi-effekten av det du gjør er at du faktisk endrer noen sin dag til å bli helt suveren og fabelaktig. <3

clark-tibbs-367075-unsplash

Godeste John C. Maxvell karakteriserer dem som er bevisst sin egen utvikling,
– at de vil heller starte med en gang istedenfor å planlegge å starte en annen dag.
– De føler seg ansvarlige for sin egen utvikling og ikke skylder på andre om det ikke går helt etter “planen”.
– De lærer gjerne noe før de gjør en feil, kontra å kun lære av alle feilene.
– De stoler på at hardt arbeid fører dem nærmere målet istedenfor å håpe på at flask og en lotto gevinst skal ta dem dit de vil.
– De er skikkelig seige, utholdne og standhaftige i sin tankemetode i forhold til å gi seg ganske kjapt fordi det viser seg å være litt vanskeligere enn de først trodde.
– De jobber hardt og aktivt for å holde de gode vanene og rutinene som hver dag tar dem nærmere målet, mens de som ikke holder på med bevissthet rundt dette kan ha en tendens til å holde på de vanene som fører de i motsatt retning enn den de egentlig ønsker.
– De gjennomfører det de sier de skal gjennomføre kontra å kun snakke om det, men aldri gjøre noe med det.
– De tar risiko for å oppnå noe større, i forhold til å alltid “play safe”.
– Av alle poengene som blir beskrevet i boka om dette, så er dette min favoritt: Å tenke som en som kan lære seg det som trengs, kontra å ha en offer mentalitet.
– De stoler på sine egne gode egenskaper istedenfor kun talentet sitt.
– Sist men langt fra minst at de som aldri stopper å lære, istedenfor dem som ble utlært da de var ferdig på skolen.

ian-schneider-66374-unsplash

I flere år har jeg undret meg over hvorfor jeg alltid er så sugen på å lære noe nytt? Jeg blir liksom aldri mett og fornøyd. Hele tiden strekker jeg meg etter noe nytt. Det var faktisk litt deiligt å lese den boka, for jeg fikk faktisk litt svar på hvorfor jeg er slik. Og det forklarer kanskje og min stadig voksende boksamling. Men nå må ikke du tro at jeg er på noen måte perfekt, langt i fra. Absolutt alle har noe å jobbe med å forbedre.

tim-mossholder-1265371-unsplash

Men jeg gjør mitt beste for å bli bedre på det jeg jobber med og det jeg jobber med er hvordan jeg kan gjøre en forskjell for deg ❤

Nyt påska, smil til flest mulig folk på gata og spre glede ❤

Klem fra meg

Leave a Reply

%d bloggers like this: