fbpx

Vet du hva, jeg har allerede tjuv-starta litt på sommeren jeg. Hvertfall på sommerfølelsen.

Følelsen som sola gir meg. Åh <3

Noe av det beste som finnes. Skikkelig opplading av alle batteriene <3
56931756_2140035569365386_8773293287101431808_n
Det er helt magisk og fortryllende med slikt flott påskevær <3


Alle monner drar tenker jeg, til ett renere, grønnere og mindre kjemikalie-innholdig liv/hushold. Og at man bytter ut ett og ett produkt som til vanlig i kjøpt utgave ikke alltid inneholder bare god`stoffer, er jo helt fantastisk! Jeg vil også bytte ut oppvasktabletter med hjemmelagede, det er neste tingen på listen min. Vel igår gikk jeg tom for tøymykner når jeg vaska klær og jeg er så glad for at det er så enkelt, kjapt og rimelig å ordne ny. Det beste er jo at inkludere jo ikke å gå på butikken. Eddik hadde jeg jo stående allerede, de eteriske oljene likeså. Og vann, ja det har vi mer enn nok i springen.  Og jeg har fått ønsker av flere lesere om det kunne komme oppskrifter med eteriske oljer på bloggen min, så nå er jeg igang med det og dette blir den første <3

Så glad blir man av å lage sin egen tøymykner, tjohei!

Jeg lager en til kokvask og en til vanlig 40 graders vask av den grunn at jeg liker litt friskere duft på klærne enn sengetøyet. Men det bestemmer du helt selv. Du kan jo lage mange å gi i gave til foreldre eller tanter?

Anyway,
Jeg brukte to tomme ikea flasker, ca 1 halv flaske eddik ( ca 2-3 dl) og 25-30 dråper pr flaske.
Jeg hadde først oppi eddiken, dryppa oppi oljene for å så fylle opp resten med vann.

Til kokvask-tøymykner brukte jeg: 10 dråper purify ( ikke godkjent i Norge, men er så digg og lukter såååå RENT), 10 dråper sitron og 10 dråper eucalyptus.
Til 40 graders-tøymykner brukte jeg: 10 dråper purify, 10 dråper vill appelsin, 6 dråper sitron og 5 dråper med eucalyptus.

Men jeg varierer litt med oljene, hvilke jeg bruker, jeg har tidligere brukt peppermynte, lavendel, lemongrass og tangerine. Så du kan jo la nesen bestemme hvordan du skal klærne og tøyet lukte.

Potensielle bivirkninger: Sjanse for å få vekk lukta av mannens stinkende trenings tskjorter, tisseuhell-tøy, matsøl-opptørkningskluter og andre “deilige” lukter.

56904879_335701370633355_216116621121421312_n
Og du, mens vi er inne på lukter.

Jeg må bare dele den fantastiske diffuserblandingen jeg laga igår kveld. Den var så deilig som en nydelig solnedgang ei sommernatt.  Håper du prøver den, og gi meg gjerne tilbakemelding på om du liker den <3

Jeg har døpt blandinga
“Summer sunset”
Enkelt og greit. Men jeg kan garantere deg at den kan finfint brukes nå selv om det strengt tatt ikke er sommer, men faktisk Påske. 
2 dråper bergamot
2 dråper grapefrukt
1 dråpe spearmint
1 dråpe juniper berry ( einebær)

Nydelig nydelig nydelig !!!!

Ha en superduper flott påske du min kjære leser <3 Og fortell dine kjære hvor mye de betyr for deg og at du er takknemlig for at du har dem i livet ditt.

Stor gul påskeklem fra meg <3

Leave a Reply

%d bloggers like this: