Tankens positive kraft, feiltrinn og anger

Hvordan gå videre fra feiltrinn?
matthew-henry-136723-unsplash

Alle har bagasje, en fortid som innimellom besøker oss på mindre hyggelig vis.
Innimellom låser vi oss fast i de avgjørelsene vi gjorde den gang, gjerne når vi var små. Også fortsetter vi å leve etter de “reglene”eller sannhetene som vi laga som barn. Både vi og verden har jo forandret oss veldig mange ganger siden den gang.

Uansett hva du har i din bagasje, så har også du rett på en ny sjanse. Jeg er overbevist om å lære fra ens feil.
Jeg har gjort mange feil, som og sikkert du har. De feiltrinnene jeg har tråkket har vært med å formet meg til den jeg er idag. Og akkurat det er jeg vilt takknemlig for.

Jeg har skuffet personer, jeg har reagert ut av den første følelsen (som ikke nødvendigvis er den beste) og jeg har gjort en hel del ting jeg ikke er stolt av. Men om jeg lever idag med anger? Nei, jeg har prosessert dritten ( for å si det slik), akseptert det og lært av det. Og gått videre.

mantas-hesthaven-135478-unsplash

“Hva slags liv lever man om hver dag er fylt med anger?”

 

 

Hvorfor ikke livet mitt er fylt med anger

mark-adriane-259950-unsplashVi kan ikke forandre fortiden. Det som har skjedd har skjedd. Om man lever livet sitt med anger som en sentral følelse, så ikke bare overskygger den de gode følelsene som burde hatt den største plassen i følelsesregisteret. Men også blir man generelt mer negativ. Og jeg er hellig overbevist at den energien man sender ut, den får man tilbake <3

Å ha ett genuint positivt liv involverer en positiv livsstil og positive tankesett. Det er noen år siden jeg bestemte meg for å ha det. Å heller heve energien i det rommet jeg går inn i. Etterlate meg smil, latter og god stemning i forhold til hva en kan etterlate seg som er i motsatt ende. Jeg har skjønt at man må godta og akseptere fortiden for å nettopp bruke det som en etisk og verdibasert veiviser. ( Står dette i samsvar med hvem jeg er?)

 

Å lære av feiltrinnene sine er fantastisk

Det er lett å sitte utenfor, peke og dømme en annen person for det vi egentlig føler inni oss. Og det jo ofte slik, at de du “baksnakker”/tenker noe ikke positivt om. Den/de representerer ofte noe/en egenskap med deg selv, som du ikke liker/som du gjerne skulle ha forandret.

Hver eneste dag må vi velge; Å respektere og akseptere folk for de de virkelig er, og hvem de er for oss og at også de har lært av sine feil. Eller å dømme dem for noe de faktisk ikke kan gjøre noe med den dag idag.

De som har gjort livsforandrende feiltrinn tidligere og kommet ut av det på den gode siden, styrket. De har arbeidet virkelig hardt for å lære av det som ble gjort. For å forhindre at noe liknende skal skje igjen. Og det synes jeg er virkelig beundringsverdig <3

Vi kan alle strekke oss etter å ha det bedrehello-i-m-nik-698722-unsplash

Og å gjøre det bedre, å være bedre. Strekke oss for å mentalt komme videre. Vi kan strekke oss etter å ordne opp i gammel gruff, spesiellt den gamle gruffen som har holdt oss tilbake, holdt oss nede.
Alle og enhver burde kanskje ta opp kontakten med gammel bekjent og lære at mye er endret og vedkommende er ikke den samme personen som den var.

Er det riktig å dømme boka etter hvordan forsiden er?

Kanskje idag er dagen for å nettopp gjøre det; å ta opp kontakten med en person som du lot gå, fordi du mente kanskje at vedkommende gjorde feil. Eller at du gikk å spankulerte på den moralske motorvei og egentlig i praksis så ned på denne vedkommende. Gi den personen en sjanse til å vise hvem de faktisk er idag.

Alle fortjener å ha det fint <3 Og hvis du kan bidra med det for noen, så hvorfor ikke gjøre det?

<3 Spre glede <3

robert-baker-537579-unsplash

Leave a Reply