fbpx

Er det mulig å bli friskmeldt?

Jeg har tatt mang en seiersdans, for jeg anser meg selv som friskmeldt fra leddgikten. Det føles egentlig ganske surrealistisk! Og virkelig verdt å ta mange seiersdanser over! Dog det mangler noen skarve få prosentene fra å være 100%. MEN vet du hva, det her er mer enn nok for meg.

Jeg har fått ett helt annet liv.
Ett liv som er friskmeldt! Ett liv som nytes mer! Mitt friske liv!

Vill gjerne utfordre meg selv igjen

Silje E Vassøy, Coach. Reversert leddgikt.

Helt siden min ungdomstid som aktiv innen Karate (Kumite).
Så har jeg hatt en drøm om å ta opp igjen kampsport
(Og av ulike grunner inkl 3 barn, så ble det stadigvekk utsatt for mange ganger)

Akkurat dette brukte jeg som motivasjon underveis i min til-heling-prosess. Når jeg startet på dysbiose protokollen i midten av November så var denne drømmen fremdeles ganske fjern.

Langt pakket vekk  i en mental koffert oppe på loftet. Men etterhvert som de 4 ukene gikk i dysbiose protokollen, så ble det tydeligere og tydeligere at jeg kunne faktisk snart begynne igjen. Tilfeldigheter gjorde at det ble Thai boksing – Muay Thai.
Tok ikke mange timene før denne dama var totalt hekta.

Friskmeldt form x ?

Om jeg sammenlikner formen min nå i Februar 2018 kontra i slutten av Oktober 2017, så er den forbedret ihvertfall 10 ganger om ikke 100 ganger bedre.  Og det i seg selv er jo helt fantastisk.

Sjø utsikt. Vassøy. Friske ledd. Silje E Vassøy

Ta på seg for mye?

Jeg kan bekrefte at det er altfor lett å ta på seg for mye.
Jeg tenkte at siden formen er såå god og jeg tenker på meg selv som friskmeldt,
da orker jeg absolutt ALT! 
Men faktumet er jo dessverre ikke slik.

Positivt stress er allikevel stress! For mange positive ting å gjøre
er allikevel for mange ting å gjøre.

Silje E. Vassøy

Døgnet har faktisk fremdeles kun 24 timer. Og ca 8 av dem bør man tilbringe i senga, helst i sovende tilstand 😉

Hva har hjulpet på veien til friskmeldt?

Gradvis eller kontant inntrufne vondter i kroppen tolker jeg som signaler på noe kroppen prøver å kommunisere. De kommer fordi jeg har vært for dårlig til å lytte i første omgang. Og denne gangen var det ryggen. En skikkelig rart og smertefullt smell.

Satt som et overfølsomt nervebelte rundt brystkassen og gjorde at morgenene var som et uforståelig smerte-h*lvete. Og med hjelp av 3 fantastiske menn, drøssevis av nåler, massasje og knekking.

Samt timevis av mentalt arbeid, så er skuldrene senka, avslapping er en egen post på timeplanen og alle disse positive tingene er klassifisert og prioritert. Jeg har mentalt landet og ryggen er mye mye bedre og jeg er snart tilbake på favoritt-treninga mi ( og har tenkt å ta min forhåndsregler i lang lang tid).

Hva gjør jeg selv hver dag?

På en god dag så merker jeg absolutt ingenting til de leddene som var vonde før. Men som småbarnsmor så finnes det en hel del variabler jeg ikke kan styre helt.

Men jeg kan allikevel legge inn aksjer. Aksjer i form av søvn! Nok søvn gjør at jeg føler meg fantastisk, mentalt kvikk og klar for nesten alt. Så jeg prioritere søvn over mye annet.
Spesielt i de periodene der hvor mine barn trenger meg mer på nettene ( sykdom o.l.).

Friskmeldt trening

Trening gir meg veldig mye og alt er positivt! Og form-messig så er trening blitt et slags måle-parameter og den har steget godt de siste månedene. Jeg har dog ingen ønske om å hverken stille i fitness, Crossfit Open, vektløfter stevne eller gå Muay thai kamp. Jeg trener for gøy, styrke, smidighet og funksjon.

Oppdatering Juli 2020; altså 2 år og 5 måneder etter original innlegget ble lagt ut. I fjor høst meldte jeg meg på Crossfit Open med skrekkblandet fryd og masse sommerfugler i magen! På første konkuranse økt/helg. Og instruktøren omtalte oss som “athetler”.

Da tenkte jeg: Ja faktisk nå er jeg en athlet! Vel og merke på hobby basis! Men dog en athlet! Og Når jeg tenker tilbake til når dette innlegget ble skrevet, så var det totalt uaktuellt. Jeg turte ikke å håpe at jeg kom til å bli så frisk, så energisk og så sterk.

Det du har fokus på, det får du mer av! Selv om du må jobbe for det! Så vil det skje!
Ordene mine for 2019 var Energisk, fokusert og atletisk!
Selvoppfyllende profeti!

Å spise eller ikke spise?

I dette innlegget så skriver jeg at det ble naturlig å faste, dette har jeg utforsket og testet litt videre. Og det funker veldig godt for meg. Jeg følger Dr. Jason Fung sine prinsipper. Underveis kan det være hardt ja. Men sulten kommer i bølger og da handler det om å ri sult-bølgen ut ved hjelp av distraksjon/jobb osv. I etterkant av en faste, så føler jeg meg fantastisk og “ren” på innsiden. Og det er det lengre faste gjør, det gjør at kroppen får virkelig renset opp og tatt en ordentlig vår-rengjøring.

Nydelig smakfull mat som gjør godt for helsa

Friskmeldt: Hvor god helse kan jeg oppnå?

Silje E vassøy. Coach, Frisk etter å ha reversert leddgikt.

Fokuset mitt har hele tiden vært helse, å oppnå best mulig helse. Jeg tenkte at vekta vil følge etter når helsen bedret seg. Og som en fin bivirkning av hele opplegget jeg har holdt på med de siste månedene så har jeg krympet en hel del og mulig jeg  kommer til å krympe en del til.  Og å prøve gamle klær som har vært for små lenge, som “plutselig” passa igjen, det er rett og slett morro.

Selv om noen leger har faktisk lagt trykk på at jeg “måtte” gå ned i vekt. Så kjente jeg at det jaget og det fokuset ikke funket for meg.

Kroppen vil følge etter ❤️

Friskmeldt med hjelp av infrarød sauna

Silje E. Vassøy. Coach. Er friskmeldt fra å ha reversert leddgikt. Sjø utsikt.

En annen ting som også har vært helt fantastisk magisk for min kropp er Infrarød sauna, jeg har nevnt det før. Men for alle med inflammasjon i kroppen så er infrarød sauna helt supert. Det gjør at de cytokinene som er anti-inflammtoriske (altså demper betennelser) øker i kroppen din.
De heter Interleukin 10 og de er det lurt å bli venner med.

Kjøp min e-bok og lydbok her og les alle detaljerte stegene i hva jeg gjorde, spiste og tenkte for å fikse meg selv ei helse og overskudd bedre enn jeg kunne drømt om. Samt lytter til all ekstra materialet og bonusene i lydboken.

Jeg tilbyr helhetlig helse og livs coaching slik at du også ved å prioritere deg selv, sette helsefrihet på agendaen. Gå skrittene og gjøre jobben og gradvis digge livet ditt og helsen din mer og mer.

Ta vare på deg selv først, slik at du har mer å gi til dem som betyr mest ❤️

Varm avslappet Infrarød hilsen fra meg

5 Comments on “Friskmeldt superkvinne?

  1. Jeg elsker at du omtaler deg som superkvinne 😍 du gløder!
    Og ja, jeg prioriterer allerede mye søvn, ro og stressmestring/meditasjon. Kroppen min regulerer ikke stresset så selv bare litt stress er krise i kroppen min. Jeg bader ofte, leser en god bok, eller løper meg en tur i skogen.

  2. Jeg er ikke en skeptiker men å si du har blitt friskmeldt fra leddgikt blir i mine ører som å si du har funnet kuren for kreft. Hvilken type leddgikt har du? Kan du fortelle litt mer om det? Innebærer det og så benskjørhet da de aller fleste med leddgikt har benskjørhet? Når det er sagt er jeg glad på dine vegne at du har funnet noe som fungerer for deg!

    • God morgen 🙂 Diagnosen står nok fremdeles i journalen min. Men jeg anser meg selv som friskmeldt da jeg har særdeles lite til ingen symptomer. Da jeg både behandler (både i form av mat og kosttilskudd, men også livsstil) både den underliggende årsaken til leddgikten min men også symptomene – inflammasjon i ledd. Etter det jeg har lest og erfart på familiemedlemmer så blir brusk/ligamenter mer kronisk ødelagt når betennelser har fått vare for lenge. Jeg tror fullt og helt på mulig reversering så lenge ikke sykdommen har fått lov til å etablere seg for lenge.
      Jeg fikk diagnosen psoriasis artritt / revmatisk artritt.
      Beinskjørhet delen har jeg ingen erfaring med.
      Håper du synes svaret var ok 🙂 Og bare spør mer om du har flere spørsmål. Silje

  3. Pingback: Ledd og kropp oppdatering + mer <3 – The ideal you

Leave a Reply

Discover more from The Ideal you -Fra kriser og kaos til stabilitet og stødighet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading