fbpx

Dette her er min versjon av Vibeke Landsem sin opprinnelige oppskrift av proteinkjeks. Og hjemme hos oss så er dette en ordentlig stor favoritt hos alle jentene <3 Vi kaller dem enkelt og greit for luftkjeks, siden de er skikkelig luftige og helt nydelig å ha under ett eller annet digg.

Jeg har moderert oppskrifta litt, slik at den stortsett alltid passer med det som vi har i kjøkkenskapene.

Dette er seriøst den mest geniale måten å få brukt opp eggehvitter 😀

Jublende luftige proteinkjeks

Du trenger: 

16 eggehviter

ett lite dryss havsalt

ca 3  dl fiber sirup gold

Bitte litt malt vanilje pulver

4 ss Kakao/ Vanilje proteinpulver av kraft 

8 ss arrowroot mel / 50/50 med arrowroot og fiberhusk ( sistnevnte gir seigere kjeks)

Du kan velge å ha hakkete nøtter/sjokolade eller liknende oppi. Men jeg liker de egentlig best med vanilje. De funker gull til såå mye masse digg smørbart pålegg eller bare pålegg. Nydelige litt varme fra ovnen med smør på. 

Gjør så her:
Pisk eggehvitene med saltet til det er skummende og stivpisket, enklest i kjøkkenmaskin. jeg bruker en barsk Kenwood, hihi.

Deretter tilsetter du arrowroot (og eventuellt fiberhusk) pulveret (som fungerer som stivelse). Rør arrowroot – og kakaopulveret litt inn før du kjører i gang vispen, sånn at det ikke sier POFF og du har pulver over hele deg og kjøkkenbenken.

Ha lav hastighet og hell oppi forsiktig fibersirupen.

104Ta så tre stekebrett eller rist og dekk med bakepapir. Legg massen i små skyer med passelig mellomrom mellom seg på bakepapiret.

Stek på 140 grader i ca 30 minutter, før du reduserer til 80-90 grader i 3 timer eller mer. Den siste steketiden er nødvendig for at kjeksene skal tørke og bli skikkelig sprø.

Bildet er lånt fra original oppskriften. <3

62051529_2368300386595211_4280296589659996160_n

Nederst til venstre ser du mine to varianter, en med kakao og en med vanilje protein pulver av kraft. Skamgode begge to. Kanskje neste gang skal jeg prøve å lage en med sitron smak, nam.

Oppbevares i en kakeboks synes jeg er best. Og nytes med smør og hjemmelaga sjokoladepålegg, rørte bær, ost eller annet.

Og det som Vibeke skriver nederst på oppskriften sin er så bra og så sant, så jeg legger det inn her og:

“Man bør ikke spise rå eggehviter, siden de inneholder enzymhemmere som blant annet gjør det vanskeligere for kroppen å benytte seg av proteinet i selve hviten. Koker eller steker man den, nøytraliseres disse antinæringsstoffene og resultatet blir lettfordøyelig og næringsrikt.

Eggeplommen bør man derimot helst konsumere rå, da den inneholder en drøss næringsstoffer kroppen vår trenger – litt mer protein enn hviten, gode fettsyrer, vitaminer, mineraler, antioksidanter og enzymer. Supermat!! “

S <3

2 Comments on “Jubel kjeks

  1. Pingback: Hvordan lage Himmelsk melkefri fløteis - Sommeren er i (is)boks

  2. Pingback: Kremete grøt som støtter hormonene dine - Næring for hormonene og smakssansen

Leave a Reply

Discover more from The Ideal you -Fra kriser og kaos til stabilitet og stødighet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading